ÇÖZÜM PATENT

Uluslararası Marka Tescili

Uluslararası marka tescili, markanızın uluslar arası boyutlarda tescil edilmesi anlamına gelmektedir. Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştirilebilen uluslar arası marka tescil işlemleri sayesinde markanız yurtdışı marka tescil belgesine sahip olacak ve markanızın hukuki koruması uluslar arası boyuta taşınacaktır.

uluslararasi-marka-tescili
uluslararasi-marka-tescili

Uluslararası Marka Tescili Nedir?

Türk Patent ve Marka Kurumuna yapacağınız marka tescil işlemleri nasıl Türkiye ile sınırlı olurken marka tescil işlemlerinizin uluslararası statü kazanabilmesi içinde uluslar arası anlaşmalar gereği yurt dışında da geçerli olabilecek türde bir marka tescil işlem yapmanız gerekmektedir. Türk Paten ve Marka Kurumunda gerçekleştirilen marka tescil işlemi markanızı sadece Türkiye sınırları içerisinde koruyacaktır. Burada ülkelere göre marka tescil işlemlerinin farklılıklar gösterdiği unutulmamalıdır. Fakat temelde marka tescil iş ve işlemlerinde istenilen belgeler aynıdır.

 

Uluslararası marka tescil işlemleri markanızın uluslar arası boyutlarda tescil edilmesi anlamına gelmektedir. Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştirilebilen uluslar arası marka tescil işlemleri sayesinde markanız yurtdışı marka tescil belgesine sahip olacak ve markanızın hukuki koruması uluslar arası boyuta taşınacaktır. Uluslararası marka tescil işleminin hedef ülkelerdeki hukuki dayanağınızın oluşmasına ve ürünlerinizin ve hizmetlerinizin toplatılması, engellenmesi ceza ve tazminat davalarına karşı sizi koruma altına alır. Uluslar arası marka tescili ilgili anlaşmalar çerçevesinde yapılacak ve birçok ülkede geçerliliği olacak bir marka tescil çeşididir.

Tasarım Tescili
Tasarım Tescili ve süreçleri ile ilgili bilgi almak için içeriğimizi okuyarak bilgi alabilirsiniz.

İçeriği İncele

Uluslararası Marka Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır?

Uluslar arası marka tescil başvurusu birkaç çeşitli yolla yapılabilir. Uluslar arası marka tescil işlemleri yapılmadan önce firmanın bağlı olduğu ülkede marka tescil işlemini yapmış olması gerekmektedir. Türk Patent ve Marka kurumunda yapılacak olan marka tescil işleminden sonra birkaç farklı yolla uluslar arası marka tescil işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Uluslar arası marka tescil işlemleri bağlı olunan ülkede gerçekleştirilen marka tescil işlemleri esas alınarak gerçekleştirilir. Uluslar arası marka tescil işlemlerinin ardından alınan belgelerin geçerlilik süreleri ise 5 yıldır.  Uluslararası marka tescil işlemleri şunlardır:

Bilge ve Destek
Tasarım Tescili ile ilgili Bilgi ve Destek almak için hemen bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
+90 212 320 77 13

Uluslararası marka tescili (Madrid Protokolü Sistemi)

Madrid Protokolü olarak bilinen Uluslararası marka tescili 1999 yılında birçok ülkenin imzasıyla hayata geçmiştir. Bu protokol sayesinde tüm dünyada geçerliliği olan marka tescil belgesine sahip olabilirisiniz. Madrid Protokolü ile Avrupa Birliği dahil geçerli bir uluslar arası belge sahibi olacaksınız. Başvuru Dünya Fikri Haklar Örgütüne yapılmaktadır.

 

Topluluk Marka Tescil Sistemi (OHIM)

OHIM, Topluluk Marka Tescili Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde geçerli bir uluslararası marka tescil belgesidir. Merkez olarak İspanya İç Uyum Ofisi kayda geçmiştir. 

 

Ulusal Marka Tescili

Bu sistemlerden herhangi birine üye olmayan ülkelere tek tek marka tescil başvuruları yapılması gerekmektedir.  Bu noktada farklılıklar ortaya çıkmaktadır. 

 

Bölgesel Marka Tescili

Uluslar arası marka tescil işlemlerinde birkaç ülkenin bir araya gelerek oluşturduğu topluluklarda kendi sistemlerini hayata geçirmişlerdir. Bu marka tescil işlemlerinin sonunda elde edilecek olan tescil belgesi sadece üye ülkelerde geçerli olacaktır.

ISO Belgesi Almak İstiyorum!
ISO Belgesi ve Çeşitleri ile ilgili Bilgi, Destek ve Başvuruda bulunmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
isobelgesial.com

Uluslararası Marka Tescil Ücretleri Ne Kadardır?

Uluslar arası marka tescil başvuru ücretleri ile ilgili bilinmesi gerekenlerin başında iki tür ücret ödemesi bulunduğudur. Bu ödemelerden ilki Türk Patent ve Marka Kurumu tescil ücreti olarak karşımıza çıkmaktadır. Daha sonra uluslararası tescil işleminin yapılacağı kuruluşun istediği ücretin ilgili kuruluşa ödenmesidir. Türk Patent ve Marka Kurumunun resmi internet sitesinde bu ücretler şu şekilde belirtilmiştir:

Madrid Protokolü ,Uluslararası Marka Başvurusunun WIPO'ya Bildirilmesi Ücreti: 600 TL

Madrid Protokolü Uyarınca Sonraki Belirleme ve Diğer Taleplerin WIPO ya Bildirilmesi Ücreti: 350 TL

Madrid Protokolü Uyarınca Yer Değiştirme ve Dönüştürme Ücreti: 350 TL